вторник, 17 март 2015 г.

Пастет от червени чушки с орехи и сухари


Рецептата е от специално издание „Златната селекция на Кулинарен журнал” – „50 супер лесни ястия с по 4 продукта всяко”.

Необходими продукти:
300 г печени чушки
7 скилидки чесън
7 сухара
140 г смелени орехи
7 с.л. олио
4 с.л. оцет
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:
Чушките се режат на едро.
Скилидките чесън се наситняват.
Сухарът се начупва на по-дребни парченца.
Всичко се слага в блендер заедно с орехите, олиото, оцета и солта.
Блендира се до гладък пастет.
Пастетът се охлажда в хладилник за минимум 30 минути. 


.

4 коментара:

Elena Dimitrova каза...

Чуден е пастета.Перфектно мезе, гарнитура или основно ястие през постните дни на годината.
Поздрави !

tillia каза...

Вкусно предложение! С удоволствие бих си хапнала с препечена филийка!
Поздрави!

The witch каза...

Елена, привет. Пастета действително е вкусен и апетитен.

The witch каза...

Тили, радвам се да те видя в кулата.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.