Рецептата е от специално издание „Златната селекция на Кулинарен журнал” – „50 супер лесни ястия с по 4 продукта всяко”.
Необходими продукти:
300 г печени чушки
7 скилидки чесън
7 сухара
140 г смелени орехи
7 с.л. олио
4 с.л. оцет
1 ч.л. сол
Начин на
приготвяне:
Чушките се режат на едро.
Скилидките чесън се наситняват.
Сухарът се начупва на по-дребни парченца.
Всичко се слага в блендер заедно с орехите, олиото,
оцета и солта.
Блендира се до гладък пастет.
Пастетът се охлажда в хладилник за минимум 30 минути.
4 коментара:
Чуден е пастета.Перфектно мезе, гарнитура или основно ястие през постните дни на годината.
Поздрави !
Вкусно предложение! С удоволствие бих си хапнала с препечена филийка!
Поздрави!
Елена, привет. Пастета действително е вкусен и апетитен.
Тили, радвам се да те видя в кулата.
Публикуване на коментар