понеделник, 20 април 2015 г.

Канелони с пиле, царевица и рукола

Ако сте почитатели на италианската кухня, ви препоръчват днешната рецепта. Крехко пилешко филе си партнира с царевичка сред страхотното ухание на розмарин, мащерка, риган и копър. Апетитен финален щрих доставя запечената коричка от настърган ементал. Надявам се да съм предизвикала вашия интерес.

Необходими продукти за 6 порции:
600 г пилешко филе
Зехтин
1 стрък праз
60-70 г рукола
1 белтък
300 г царевица от консерва
¼ ч.л. сух розмарин
½ ч.л. суха мащерка
½ ч.л. сух риган
1 с.л. пресен копър
сол и черен пипер на вкус

250 г канелони
500 мл доматен сок
3-4 с.л. доматена паста
60 г настърган ементал

Начин на приготвяне:

Пилешкото филе се реже на ситни кубчета. Това е важно условие, предвид участието му в плънка за канелони.
Запържва се в тиган и се отделя в дълбока купа настрана.

Празът, нарязан на шайби, се запържва до омекване в същата мазнина.
Прибавя на нарязаната на ситно рукола и се бърка 1 минута.

Поохладените праз и рукола се прибавят към пилето.
Слагат се белтъкът, царевицата, подправките.


Канелоните се пълнят с плънка с помощта на чаена лъжичка.
Подреждат се в намазнен йенски съд с размери 18/29 см. Получават се две реда.
Залива се със смесените доматена паста и сок.

Пече се в предварително нагрята до 200° фурна за 30 минути под капак.
Поръсва се с настърган ементал и се запича още 10 минути без капак.



Ако моите творения ви харесват, моля харесайте страничката на Сребърно вретено във Facebook (клик тук). Така ще имате възможност да следите нови продукти и промоции. 

Създавам щастие, а ти избери усмивка и подари спомен!
.

1 коментара:

Анонимен каза...

Чудесна рецепта, благодаря Ви много!
Стана много вкусно! :-)

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.