понеделник, 4 май 2015 г.

Кашкавалени топчета с бяло вино и макова поръска

Предлагам ви рецепта с мултифункционално предназначение. Днешните кашкавалени топчета са подходящи за прибавка към следобеден чай, за елемент от парти меню или просто за прихрупкване между две основни хранения. Опитайте този нежен кашкавален вкус с деликатна винена нотка и лек чеснов щрих, богато поръсен с маково семе.

Необходими продукти:
1 ч.ч. с вместимост 240 мл
2 ч.ч. (280 г) брашно
1 пак. бакпулвер
½ ч.л. сол
1 ч.л. чесън на прах
100 г настърган кашкавал
½ ч.ч. (120 мл) бяло вино
1-5 с.л. (60-65 г) краве масло, размекното


Начин на приготвяне:
Брашното, бакпулверът, солта и чесънът на прах се смесват.
Прибавя се размекнатото масло, виното и кашкавалът.
Замесва се меко тесто.
Оформят се топчета (получават се около 35-40 бр.), овалват се в маково семе.
Подреждат се в тава (40/33 см), покрита с хартия за печене.
Пече се в нагрята до 200° фурна за 12-14 минути.


.

4 коментара:

Мария каза...

Ейй, ама какъв чай - това е страшно за биричка, Вещичке! :D
Напоследък често приготвям подобни дребосъци за похапване, времето доста предразполага :) Просто веднага ще ги изпробваме, само да отворим винцето в хладилника тези дни.
Поздрави и слънчева седмица! :)

Elena Dimitrova каза...

Много интересни парти - хапки, бързи и лесни.Такива рецепти понякога търся за да направя почерпка за много хора.
Поздрави !

The witch каза...

Мария, очаквам мнението ти с нетърпение.
С поздрав!

The witch каза...

Елена , привет. Благодаря за коментара. С пожелание за спорна седмица и приятни почивни дни.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.