понеделник, 11 май 2015 г.

Пиле по португалски

Не зная какво е португалското в тази рецепта, но според специалното издание „Златната колекция” на списание „Кулинарен журнал”  - „50 апетитни ястия с пиле, пилето е сготвено по португарски тертип. Като отместим настрана това съмнение, рецептата е лесна и сполучлива, а ястието се отличава с приятен аромат и вкус. Ще пробвате ли? Храната трябва да бъде сервирана вдигаща пара – така я предпочита носът. Ако е студена, всичко остава само за езика, а той не е от най-чувствителните инструменти. Яжте, докато още можете да усещате и с носа си вкусното блюдо! Вслушайте се в полезния съвет на Огюст Ескофие и няма да съжалявате (справка тук)!

Продукти за 4 порции:
4 с.л. зехтин
8 пилешки горни бутчета
2 глави лук
3 скилидки чесън
440 г домати от консерва
8 печурки
½ ч.ч. пилешки бульон
2 с.л. доматена паста
черен пипер на вкус
2-3 стръка магданоз


Приготвяне:
Половината зехтин се загрява в тенджера на умерена температура.
Бутчетата се пържат по 2-3 минути на всяка страна или докато покафенеят.
Месото се изважда в чиния и се оставя настрана.

В тенджера се загрява 2 с.л. от зехтина.
Наситненият лук се задушава за 5 минути.
Прибавя се наситненият чесън и се готви още 1 минута.

Пилето се връща в тенджерата.
Прибавят се отцедените и смачкани на пюре домати, нарязаните гъби, бульонът и доматената паста. Оставя се да заври.
Температурата на котлона се намалява и ястието къкри около 30 минути.
Подправя се на вкус с черен пипер и нарязан на ситно магданоз.
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.