понеделник, 25 май 2015 г.

Мексиканска запеканка

Кой казва, че готвенето е трудно или скучно? За мен то е един много лесен и вкусен начин да се разтоваря от обичайните задачки. Освен това, което е много важно в кулата, чрез апетитните блюда доставям гастрономическа радост на магьосниците. Вие ще разнообразите ли менюто си с това вкусно и лесно за приготвяне ястие?


Необходими продукти за 6 порции:
½ глава лук
½ глава целина
1 червена чушка
1 зелена чушка
500 г бекон
½ ч.ч. масло
5 с.л. брашно
2 ч.ч. готварска сметана, течна
1 кг замразена царевица, размразена
сол и черен пипер на вкус
магданоз


Начин на приготвяне:
Лукът се реже на ситно.
Обелената целината се реже на кубчета.
Чушките се почистват от семките и се режат ивички.

Беконът се режена парченца и се запича в сух тиган.
Лукът, чушките и целината се запържват в разтопеното масло до омекване.
Добавя се сметаната.
Сипва се царевицата и част от бекона.
Подправя се със сол и пипер.

Прехвърля се в ейнска тава с размер 18/29 см.
Ръси се с останалия бекон и магданоза.
Пече се в загрята до 180°фурна за 30-45 минути.


Източник: Специално издание „Златната селекция на Кулинарен журнал” – „50 превъзходни ястия на фурна”.
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.