понеделник, 1 юни 2015 г.

Шотландски маслени бисквити

Ако изпробвате днешната рецепта, ви гарантирам нежно кулинално пътешествие с разтапящи моменти. Тя е от настолната в кулата поредица от специални издания „Златната селекция на Кулинарен журнал” – „50 фантастично вкусни празнични десерта”.  Бисквитите са подходящи за празник и всяко семейно тържество. Приятно „пътуване”!

Необходими продукти:
1 пак. (125 г) меко масло
50 г пудра захар
120 г брашно
50 г царевично нишесте
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
Мекото масло, нарязано на парченца, се разбива с пудрата захар, докато се получи гъста кремообразна смес.
Добавя се брашното, царевичното нишесте и солта.
Меси се. Тестото е много ронливо в началото и трудно се събира на топка, на заради многото мазнина след известно време от топлината на ръцете се превръща в идеално меко масло. Цялото замесване отнема 5 минути.

Тестото се увива в найлоново фолио и се оставя за 30 минути в хладилник.

Щом се охлади, внимателно се разточва кора, дебела 3 милиметра.
От нея се изрязват квадрати – получават се около 15. Може да се използват и формички, но имайте предвид, че при печенето бисквитите се обезформят малко.

Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене, и на всяка бисквитка направете дупчици с клечка за зъби, за да не се раздуват при печенето и да запазят вида си.

Пече се в загрята до 170° за 15 минути.
Готови са, когато краищата им съвсем леко порозовеят.
Изваждат се дори леко меки, тъй като след изстиване ще се стегнат още малко.

Препоръчвам да си направите домашна пудра захар в кафемелачка и задължително да използвате качествено краве масло за най-добър резултат.

.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.