понеделник, 29 юни 2015 г.

Пълнозърнести спагети с тиквичка, сирене и майорана

Лесно, вкусно и уханно.


Необходими продукти за 3 порции:
200 г пълнозърнести спагети от твърда пшеница
350 г  млади тиквички
100 г сирене
1-2 стръка прясна майорана
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
Спагетите се варят според указанията на опаковката.
Тиквичките се режат на кубчета или се стържат с по-едрата приставка на ренде Бьорнер.
Задушават се в 2 с.л. зехтин до омекване.
Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
Прибавят се ситни листенца майорана.
Тиквичките се сипват в отцедената паста.
Добавя се сиренето, нарязано на кубчета.
Разбърква се внимателно и се оставя под капак за 2-3 минути.

.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.