понеделник, 12 октомври 2015 г.

Свинско с тиквички, разноцветни чушки и червен пипер

Уловете колоритната есенна зеленчукова вълна с това вкусно ястие. Гарантирам, че ще бъдете на гребена на вълната. Приготвя се лесно и бързо, без някакви специални кулинарни учения и знания, а в същото време предлага апетитна и ароматна гастрономическа наслада.

Необходими продукти за 4 порции:
500 г свинско филе
2 червени чушки
1 жълта чушка 1 зелена чушка
1 тиквичка
1 с.л. червен пипер
300 мл доматен сок
300 мл вода
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
Чушките се режат на дебели пръстени, а тиквичките – на шайби с дебелина 1 см.
Подреждат се в голяма тава, без да се застъпват.
Запичат се в загрята на 170˚ фурна за 25 минути или докато краищата започнат да потъмняват.

Свинското филе се реже на средно големи парчета.
Подправя се със сол и черен пипер.
В тенджера се загрява олиото.
Месото се запържва от всички страни за 5 минути.  
Сваля се от огъня.

Червения пипер, доматения сок и водата се добавят в тенджерата.
Кипва се на котлона, след което температурата се намаля.
Къкри под капак около 30 минути.

Добавят се запечените чушки и тиквички.
Вари се още 15-20 минути.
Поднася се топло.

.

2 коментара:

tillia каза...

Обичам такива ястия с различни зеленчуци! Придават невероятен аромат и вкус.
Поздрави!

The witch каза...

Тили, винаги си добре дошла в кулата. Твоите коментари много ме радват.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.