понеделник, 26 октомври 2015 г.

Мъфини със сирене и мюсли



Мъфини с прясно мляко ІІІ вид
Ако редовно посещавате Кулата, вероятно сте разбрали, че мъфините са на особена почит тук. Първо, тези малки топчици се получават много бързо и лесно. Второ, рецептите са почти мултифункционални, защото с малки промени се трансформират от сладък в солен вариант и обратно. Е, днес е ред на Мандаринените мъфини от 2010 г. от десерт, да се превърнат в солена закуска. Приятен апетит!

Необходими продукти: 
1 ч.ч. с вместимост 240 мл течност
1 яйце
½ ч.ч. (120 мл) олио
½ ч.ч. (120 мл) прясно мляко
2 ч.ч. (280 г) брашно
2 ч.л. (6 г) бакпулвер
150 г натрошено бяло сирене
½ ч.ч. мюсли с тропически плодове и ядки
½ ч.л. сол

Начин на приготвяне:
Мокрите продукти – яйце, олио и прясно мляко се смесват в дълбока купа.
Сухите съставки – пресятото брашно, бакпулвер и сол се смесват в друга купа.
Сухите съставки, сиренето и мюслито се добавят към мокрите продукти.
Разбърква се малко.
Със супена лъжица се запълва 2/3 от обема на 12 форми с тесто.
Пече се 20-25 минути в загрята до 180°С фурна.
Мъфините изстиват 10 минути във формите.
Изваждат се от там и се охлаждат върху метална решетка.


.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.