понеделник, 2 ноември 2015 г.

Паста с грах и лук

На 7 ноември Сребърно вретено става на годинка. На празник - като на празник. 
С подаръци... за вас: 35% отстъпка за всеки, който избере продукт от този албум.
Ако сте привърженици на разделното хранене, тази рецепта ще ви хареса. Подходяща е за третия въглехидратен ден. Рецептата* е от специално издание „Златната селекция на Кулинарен журнал” – „50 оригинални рецепти с паста”. Приготвя се лесно и бързо, а се получава вкусно ястие. Опитайте!

Необходими продукти за 2 порции:
250 г паста
2 малки глави лук
4 с.л. зехтин
300 г грах, консервиран
½ връзка магданоз
1 стръкче босилек
сол на вкус
млян черен пипер на вкус
100 мл вода


Начин на приготвяне:
Пастата се вари отделно според указанията на опаковката.
Магданозът и лукът се режат на ситно.

Лукът се запържва в зехтина за 2-3 минути на слаб огън.
Добавя се консервираният грах и магданозът.
Сипва се 100 мл вода.
Подправя се с черен пипер и сол.
Къкри на слаб огън до готовност.

Отцедената паста се разпределя в две чинии за сервиране.
Сипва се от готовия грах с лук.
Декорира се с листенца босилек.

*Оригиналната рецепта е Паста с аншоа, грах и лук.

.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.