понеделник, 23 ноември 2015 г.

Пастет от печурки

Пастетът не е задължително да се приготвя от месо и подобни продукти. Ако сте се разхождали из коридорите на кулата, вероятно сте попадали на следните две рецепти: Пастет от броколи с извара и орехи и Пастет от червени чушки с орехи и сухари.

Хубавото на пастета е, че може да се импровизира както с основните продукти, подправките и гъстотата, така и с поводът за неговото сервиране. Той може да бъде добавка за мазане, може да се предложи като апетитно предястие, може да се използва и за основно ястие.

Днес ви предлагам да една изключително лесна рецепта за пастет, приготвен само с 4 продукта – гъби, чесън, лук и растителна мазнина. Ще опитате ли?

Необходими продукти:
45 мл олио
450 г печурки
1 глава лук
4 скилидки чесън
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Олиото се загрява в тиган.
Слагат се едро нарязаните гъби и наситнените лук и чесън.
Разбърква се постоянно, докато продуктите станат златисти, почти кафяви.
Подправя се със сол и се бърка, докато отделеният от гъбите сос се изпари.
Продуктите се пасират до гладък пастет.
Сервира се веднага.


Източник: Рецептата е от специално издание „Златната селекция на Кулинарен журнал” – „50 супер лесни ястия с по 4 продукта всяко”.


.

2 коментара:

Богомила каза...

Много хубава и интересна рецепта! Харесва ми!

The witch каза...

Благодаря!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.