Карта на кулата

За чуждоезични вещици и чародейки

Свери часовника си
Просто напомням, че не трябва да прекаляваме с времето за сърфиране в Интернет. Нищо не може да замени живия контакт. Добре е да се докосваме до истинските неща - брашното и захарта, пръстта и цветята, рамото на приятел и ръката на любим.

Моите сръчни проекти
За да се разтоварвам от ежедневните трудности, които неизменно присъстват в един динамичен начин на живот и да си подарявам удоволствие и творческо удовлетворение, често майсторя различни нещица. Наричам тези занимания "моите сръчни проекти" и тук е мястото на реализираните по разни поводи идеи - за Коледа и Нова година, за Свети Валентин, за кухнята; от стъкло, от дърво, от хартия и т.н
  • Вход
Тук са подредени публикациите от най-новата към най-старата. Ако някоя рецепта има любопитна история или друго инфо, това е изписано в нейното начало; следва списък на необходимите продукти, указания за начин на приготвяне и снимки. С едно кликване върху малкото изображение може да увеличите снимките, за да ги виждате по-ясно. В края на рецептата има съвети за постигане на по-добър резултат.

В края на всяка публикация са посочени етикети, например рецепта с мед, рецепта с орехи, торти, бисквити и т.н.

Списък на всички рецепти/публикации по месеци и години има в Архив на кулата. Архивирането е ежемесечно. Кликва се на черната стрелка-триъгълник, за да се покажат заглавията на публикациите: година - месец - заглавия на публикации.
От старите готварски книги. Ще представям рецепти от няколко книги, които имам от моята майка, от маята баба, от майката на съпруга ми и от нейната свекърва. Повече за идеята на тази рубрика и списък на готварските книги  - надникни и прочети тук
За Вещици на диета 90 дни предлагам рецепти групирани по дните на диетата - 1-ви Белтъчен, 2-ри Бобови храни и варива, 3-ти Въглехидратен. Освен това за третия пореден ден може да подберете подходяща рецепта от Всичко от тесто.
В Преди основни ястия са групирани рецепти за салати и заливки за салати, предястия, супи и притурки за супи.
В Основни ястия - рецепти за маринати, сосове и гарнитури, ястия с пилешко, свинско и телешко месо, ястия  със субпродукти, ястия със зеленчуци, паста. В скоро време смятам да въведа нова група рецепти - Напитки.
Във Всичко от тесто са групирани рецептите за тестени изкушения, без значение дали са сладки или солени на вкус. Например - бисквити и баници, сладкиши и соленки, торти и тутманици, мъфини и мекици, пастички и питки и т.н. В отделно каре Всичко от тесто съм систематизирала рецепти за тесто с мая, за тесто с бакпулвер и за тесто със сода бикарбонат, за да ви улесня при избора на конкретно тестено изделие в зависимост от набухвателя, с който разполагате. Етикетите "видове тесто", предлагат публикации с основни съвети в концентриран вид,  а "хлебопекарна" - рецепти за машинно и полумашинно приготвяне на тестени изделия.
В Десерти без тесто се намират рецептите за сладки изкушения, приготвени без тесто като  различни глазури и покрития за сладкиши, кремове, сладоледени вълшебства и т.н.
Магическо кълбо е мястото за систематизиране на рецептите по конкретна съставка, например тиква, кисело мляко, ананас и т.н
 Тук ще откриете Рецепти... от следните категории: с история; Магьосникът готви, ами сега - за ястия, приготвени от моя съпруг, Не е трудно, аз също опитах (Началото) - рецепти, изпробвани от читатели и снимки на ястията, изпратени на ел.пощата на кулата; Раз-два-три - за ястия, които се приготвят без много усилия и специални умения.
Телепортиране групира рецептите по историческите им корени, например "от Франция", "от Италия" и т.н.
Ако ви е необходима конкретна рецепта може да претърсите всяко кътче от кулата на вещицата. Лесно е! Напишете желаната дума в полето Претърси кулата.
В края на всяка публикация има информация за наличност на коментари. Ако желаете може да прочетете и лично да коментирате.
В последният елемент на страницата ще откриете 7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни
  • Сладки магии
Съдържание - по вид и съответно по азбучен ред са подредени сладките ми рецепти. Наименованието на всяка рецепта е връзка към съответната страничка. Кликнете на избрано наименование и прочетете рецептата.
  • Солени магии
Съдържание - по вид и съответно по азбучен ред са подредени солените ми рецепти. Наименованието на всяка рецепта е връзка към съответната страничка. Кликнете на избрано наименование и прочетете рецептата.
  •  Хитринки и трикове
Тук ще откриете различни кулинарни съвети, хитринки и трикове.
  • Кухненски мерки
Сполучливото изпълнение на всяка рецепта изисква строгото спазване на дадените в нея мерки. Тук са посочени кухненски мерки за някои от най-често използваните продукти.

В полето Съкращения ще откриете съкращенията на най-често използвани думи в блога - ч.ч., ч.л., пак., амп. и др. Напомням за пореден път, че основната мерителна единица в моите рецепти е 1 ч.ч. с вместимост 240 мл течност. В случай, че използвам чаша с друга вместимост задължително го отбелязвам в рецептата.

Пещта на вещицата ще ви ориентира за степените на сила на електрическата фурна.
  • За мен
Ако искате да научите нещичко за мен и моя блог - това е мястото или Моят профил
.

6 коментара:

Ани каза...

Полезно и приятно място. Браво!

The witch каза...

Ани, радвам се че ти е приятно и полезна надникването тук. Заповядай отново.

Елито каза...

Много ми хареса.Браво!

The witch каза...

Ели, благодаря. Бъди добре дошла в кулата когато пожелаеш.

Анонимен каза...

ima li mqsto i za edin veshter vyv vashata kula?

The witch каза...

Съжалявям, но вече двама магьосника се вихрят тук.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.