За мен

Аз не съм от типа „отдадени домакини, преметнали набрашнени престилки”. По-скоро съм от този тип жени, които се опитват да открият приключение и магия дори в обикновените и досадни задължения. Например в готвенето – едно неизбежно за българската средностатистическа жена занимание.

Опитвам се да не превръщам в рутина (в лошия смисъл на думата) изпълнението на обичайните задачки, а подхождам към тях с изследователски и творчески заряд. Възприемам времето, прекарано в кухнята като приключение, което ме извежда в друг свят, откъснат от реалните проблеми и отговорности. Може би концентрацията на ума в изпълнението на съответната рецепта е причина за усещането за освобождаване от действителността. Така или иначе съм „обстреляла с един куршум – два заека” т.е. доставям удоволствие и на себе си, и на хората около мен.

До скоро бях на мнение, че сладкарството е само за майсторите. Постепенно установих, че е възможно хоби за смелите експериментатори. По една или друга причина, тази част от кулинарията ме заплени. Всяка следваща рецепта е ново предизвикателство за мен и носи ново изживяване за очите и за небцето.

Обичам да наблюдавам света през обектива на фотоапарата. (Мечтая си в скоро време да имам по-добър фотоапарат.) Така събрах в едно двете любими занимания. Първоначално снимах само готовия продукт за личния си кулинарен архив. В последствие запечатвах всеки момент от приключението. Така се роди идеята за този блог за фото рецепти. Това е място за сладки (кулинарни) изкушения стъпка по стъпка, където обувки с високи токчета не са необходими.
 
Без претенции за нещо неповторимо и единствено (още повече самата аз пристъпвам плахо в кулинарията), ви каня в кулата на вещицата. Тя е добронамерена и отзивчива, но естествено не е приятно да види снимките си в други сайтове, без разрешение и без да е посочен линк към нейната кула.
Слагайте островърхата шапка и замахвайте с магическата пръчица. Нека превърнем готварството в детска игра и както навремето по-лесно съставяхме разказ по картинки, така днес да готвим по-уверено по снимки.
Приятно прекарване в кулата.
за контакт: towerwitch@gmail.com

Още нещичко за мен тук, тук, тук и тук..

Моите награди през 2011 година


От Ели, Моите любими рецепти, 14 октомври 2011 г.


От Мария, Fait Maison, 26 ноември 2011 г.Моите награди през 2012 година


.

10 коментара:

Анонимен каза...

Много интересни нещица има тук,направих медените меченца,станаха много сладки и на външен вид са много сладки!Поздравления за чудесните магии!!

The witch каза...

Анонимен, коментари като твоят винаги ми доставят истинско удовлетворение. Поздравление за медените мечета.

Milena Poptoleva каза...

Вещичке,благодаря за гостоприемството :)
Пак ще ти гостувам....междувременно ще взема няколо рецепти .
Магьостница си.Радвам се че се запознахме!

The witch каза...

Милена, благодаря за радостта и удовлетворението, които ми донесе с този коментар. Винаги си добре дошла в кулата.

Анонимен каза...

Как се казваж ? Аз съм Сара

The witch каза...

Приятно ми е да се запознаем, Сара. Аз съм Вещицата от кулата.

Unknown каза...

A kakvo e Gelfiks na Dr Oetker?

The witch каза...

Светла, отвори сайта на Dr. Oetker и там ще прочетеш за този техен продукт. http://www.oetker.bg/bg-bg/produkti/dobavki-za-konservirane/gelfiks-klasik.html

В публикацията си Малинов конфитюр и ново ежедневно предизвикателство от 20 август http://towerwitch.blogspot.com/2012/08/blog-post_522.html съм описала подробна как се използава гелфикса. Имам 10 рецепти за различни сладка с този фикс.

Гарантирам успешно приготвяне на магиите в буркани, ако се спазват точно и коректно инструкциите, които съм дала.

Успех!

medeya.di.fleur каза...

Къде се изгуби последнете години ? Липсваш ни. Яхай набързо метлата си и се приземявай при нас !!!

The witch каза...

Изгубих се в последните години, защото открих нова страст, която надделя с желанието си да бъде споделяна. https://www.facebook.com/SilverSpindleArt/ Сребърно вретено е моят малък цветен бутик за ръчно сътворени подаръци:
- авторски аксесоари и бижута за бебета и деца,
- празнична украса,
- домашен декор,
- дизайнерски мартеници,
- облекло и аксесоари.
Но продължавам да кулинарствам тайничко.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.